Día de Muertos

Filter
arrow-down

Día de Muertos

Día de Muertos wordt ook wel Day of the Dead genoemd, vertaald naar het Nederlands betekent het “Dag van de Doden”. Dit lugubere maar tegelijkertijd ook zeer opgewekte feest is een eerbetoon aan overleden familieleden en vrienden en de viering begint al op 31 oktober. De Día de Muertos is een groots feest in Mexico en andere plaatsen met een grote Latijns-Amerikaanse bevolking. Er is ook een koppeling met Allerheiligen. De Dag van de Doden wordt steeds populairder aan deze kant van de oceaan als een meer stijlvolle versie van Halloween.

Sexy Zombie

Halloween wordt steeds vaker gevierd in Nederland, vooral door kinderen die zich uitleven op pompoenen en een “enge” wandeltocht maken door de wijk waarbij ze snoepjes ophalen. De Mexicaanse stijl van Día de Muertos maakt dit feest toch weer anders, het kenmerkt zich namelijk door de kunstzinnige versieringen en prikkelende kostuums. De Day of the Dead jurk is eng maar stijlvol, het zwart-wit kostuum met fel rood is heel spannend om te zien. In combinatie met een schedel masker of een flink laag grime kom je perfect voor de dag. De bijpassende halsketting en handschoenen mogen ook niet ontbreken.

Día de Muertos Maskers

Er zijn volop maskers van schedels, toch zijn de Day of the Dead maskers heel bijzonder om te zien. Een Día de Muertos masker heeft opvallende tekeningen en details die van een doodshoofd een waar kunstwerk maken. Deze typische stijl is uniek voor decoraties bij de Dag van de Doden. Ook de wanddecoraties zijn heel kleurrijk. Het uitgangspunt is ook heel anders dan Halloween. Día de Muertos is echt een feestdag met veel kleur en plezier, het is geen duister feest. Je hebt nog nooit zulke vrolijke (on)doden gezien!

Breng de Day of the Dead naar jouw feest!

Met slingers waar schedels aan hangen, lampionnen met griezelige opdruk en fel gekleurde vlaggenlijnen breng je elke ruimte helemaal in de sfeer van Día de Muertos. Je voelt de Latijns Amerikaanse warmte van deze prachtige decoraties stralen. Voor de liefhebbers van de “gothic” stijl is de Dag van de Doden een uitstekende gelegenheid om je creativiteit tot uiting te brengen. Hang overal schedels neer, hul je in stijlvolle Día de Muertos kledij, draag een doodshoofd masker of werk met make-up, zet een opvallende hoed op als man of draag een diadeem als vrouw. Zo ben jij helemaal in de stijl van de Day of the Dead!

Voor meer producten, ga terug naar de hoofdpagina van themafeesten.

party-button
loader
Laden...