Lampionnen

Filter
arrow-down

Lampionnen

De lampionnen ken je vast wel van Sint Maarten en Halloween. Natuurlijk kun je ze ook gebruiken als decoratie op een feestje! Ga jij voor gezelligheid en een feestelijke sfeer? Dan mogen lampionnen niet ontbreken! Feestbeest biedt een ruim aanbod in verschillende vormen en kleuren! Door het materiaal en de slimme harmonica vorm kun je ze eenvoudig opbergen voor een volgend feestje. Of laat ze gewoon hangen, dan is het altijd feest!

Verschillende lampionnen

Voor iedere gelegenheid beschikt het Feestbeest over bijpassende lampionnen. Ben je op zoek naar witte en rode lampionnen voor een huwelijk? Gekleurde lampionnen voor in de tuin of kies je voor lampionnen in de vorm van een dier? 

Sint Maarten lampionnen

Veel klassieke feesten worden steeds minder gevierd, Sint Maarten wordt daarentegen steeds populairder. De betekenis van Sint Maarten is in de twintigste eeuw veranderd. Vroeger was het een feest voor de armen, nu is het een mooi feest voor iedereen waarbij solidariteit voorop staat. Het geeft een mooie boodschap aan kinderen, de religieuze omlijsting is op vele plekken vervangen door een algemeen feest van verbondenheid. Net als vele andere feesten komt St Maarten voort uit een heidens vruchtbaarheidsritueel, eigenlijk net als Pasen dus.

Sint Maarten wordt door heel Nederland gevierd, maar met een afwijkende invulling. Lampions mogen eigenlijk niet ontbreken. Kinderen lopen door de straten met prachtig gekleurde lampionnen, in de avond met een kaarsje. Als je bang bent voor gevaarlijke situaties met kaarsjes en het papier van de lampion zou je ook LED lampjes kunnen gebruiken.

Halloween lampionnen

Hoewel we Halloween tegenwoordig associëren met het Amerikaanse griezelfeest komt Halloween toch vanaf deze kant van de oceaan. Wij noemen het Allerheiligenavond (All Hallows Eve), de oudejaarsdag van de Kelten, na de oogst en voor het zaaien op 31 oktober. Omdat de geesten van overledenen terug zouden komen werd eten bij de deur gelegd, en er werden maskers gedragen om de boze geesten te weren.

De bekende Halloween pompoenen komen van Ierse en Schotse immigranten in de Verenigde Staten. Die holde pompoenen uit, kerfden daar vormen in en plaatsten een kaars in de pompoen. Zo zijn Halloween lampionnen populair geworden. Je ziet ook veel oranje lampionnen met een gezicht erop. In Zuid Amerika vieren ze de “Dag van de Doden” waar ze ook allerlei enge maskers dragen.

Vragen over onze feestartikelen?

Heb je vragen over onze feestartikelen of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

party-button
loader
Laden...