Tirol

Filters
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Echte Tirol jurkjes voor het Oktoberfest

Jodelahihi! Voor een geslaagd Oktoberfest vind je hier alles wat je nodig hebt. Van lederhosen tot Tirol jurkjes en geruite bloezen. Ook geschikt voor een boeren schuurfeesten.

 

Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is het jaarlijkse volksfeest in München en het grootste bierfestival ter wereld. Het wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en duurt 16 tot 18 dagen. De naam zegt het al: het draait om bier en daar wordt dan ook scheutig van gedronken. Meer dan één mannelijke en vrouwelijke bezoeker gaat iets beschonken naar huis.

 

Oktoberfest 2015 | Aftermovie

 

Maak je Tiroler jurkje compleet

Een echte Dirndl vereist nogal wat kleding en accessoires. Daarom zetten wij hier op een rijtje wat je allemaal nodig hebt. Je wilt tenslotte geen flater slaan en met een half kostuum aankomen. Met deze aanwijzingen kom je goed voorbereid op het feest.

  1. Het Oktoberfest begint voor dames met een Tiroler jurkje, of Dirndl. Dit traditionele jurkje uit Oostenrijk is hét symbool van Tirol en bierfesten geworden. Je kunt verschillende variaties uitkiezen, maar de basis is hetzelfde en een must have voor je kostuum.
  2. Geen Tiroler jurkje is af zonder panty’s of witte kniekousen. Deze iconische accessoires horen bij de jurkjes zoals bier bij een schuurfeest. De witte kousen houden je warm tijdens koude avonden en kleden je benen mooi af. Bekijk onze accessoires voor alle kniekousen.
  3. Tenslotte maak je je kostuum af met een blonde pruik met vlechten. Misschien heb je deze zelf al, maar voor alle anderen zijn hier allerlei Tiroler pruiken te koop. In verschillende haarkleuren voor allerlei smaken. Nu ben je helemaal klaar voor het feest. Proost!

 

The Sound of Music

 

Vragen? Bel of chat!

De kostuums zijn beschikbaar in verschillende maten. Mis je iets uit de collectie of heb je een vraag over kostuums of feestartikelen?

Neem dan gerust contact op met ons via de telefoon of de chat op de website. We beantwoorden graag al je vragen.