Word een echte ridder Dame

Wie zegt dat vrouwen hun mannetje niet kunnen staan als ridder? Laat zien dat jij minstens net zo’n dappere ridder bent met je eigen dames ridderkostuum. Vroeger konden vrouwen trouwens ook ridder zijn. Als een middeleeuwse ridder stierf, gingen zijn plichten over op zijn gezin. En als daar geen zonen tussen zat, kon zijn vrouw of zelfs zijn dochter(s) ridder worden. In de twaalfde eeuw deed de Engelse ridder Petronilla de Grandmesnil mee met een opstand tegen de koning. Twee eeuwen later, in de 14e eeuw, kregen vrouwen ook het recht om opgenomen te worden in de ridderorde. Ze droegen dan de eretitel Dame.

 

Wat voor ridder word jij?

Deze kostuums zijn beschikbaar in verschillende kleuren dus er zit altijd wel iets voor jou tussen. Wat denk je bijvoorbeeld van de Ridder jurk Dragon, met een stoer jurkje en maliënkolder patroon op de schouders.

 

Bekijk onze leggings om onder ridderkostuum te dragen en kies een ridderzwaard uit om je kostuum compleet te maken. 

 

De mooiste jonkvrouw van het koninkrijk

Ook voor de jonkvrouw zit er een jurk tussen. Deze lange jurken, die tot de enkel reiken, zijn ideaal voor de koudere avonden en zitten de hele avond comfortabel dankzij de zachte en stevige stof.

 

Vragen? Bel of chat!

De kostuums zijn beschikbaar in verschillende maten. Mis je iets uit de collectie of heb je een vraag over kostuums of feestartikelen?

Neem dan gerust contact op met ons via de telefoon of de chat op de website. We beantwoorden graag al je vragen.